Sunday, November 13, 2016

Ziua Mondială a bronhopneumopatiei obstructive cronice 2016 marcata in Moldova

Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) este o afecţiune cronică pulmonară cu prevalenţă în continuă creştere, care se manifestă prin dispnee (senzaţia de sufocare), tuse cronică şi alte probleme respiratorii.
BPOC afectează 210 milioane de oameni în întreaga lume şi ucide până la trei milioane de oameni pe an. BPOC este o boală până recent necunoscută, dar care în următorii zece ani va deveni a treia cauză de deces în lume.  
Cauzată în principal de fumat, această boală nu este vindecabilă, însă sub tratament, evoluția îi poate fi încetinită, iar simptomele pot fi reduse.
https://www.facebook.com/events/159905341139216/
Ziua Mondială a BPOC in Moldova va fi marcată în acest an pe 15 Noiembrie.
https://www.facebook.com/events/159905341139216/
În lipsa tratamentului, pacienţii cu BPOC ajung să întâmpine dificultăţi majore în respiraţie sau au senzaţia de sufocare atunci când urcă treptele, se plimbă sau chiar când se spală sau se îmbracă dimineaţa. Într-un interviu realizat cu pacienţii afectaţi de BPOC, unul dintre pacienţi spunea: “Sunt conştientă de fiecare dată când respir”.
La nivel mondial, cel mai des întâlnit factor de risc pentru BPOC este fumatul. Alţi factori de risc sunt: pulberile industriale, noxele chimice existente, fumul produs prin arderea combustibililor biologici (cărbune, lemn, gunoi de grajd) 
 

1 comment:

  1. Sports toto Betting in Australia | Bet On Sports In Australia Today
    Get the best sports betting odds and bet on sports online in Australia today with Sporting 100. 토토사이트 ✓Updated December 2021 ✓Sports betting is now live in

    ReplyDelete